Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum se fură telefoanele mobile în Chișinău: O metodă veche încă funcționează

CC0 / Pixabay / quinntheislander / Young woman using a smartphone
Young woman using a smartphone - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat din Chișinău a fost deposedat prin înșelăciune de telefonul mobil. Individul care l-a păcălit a fost identificat și va fi judecat penal pentru escrocherie.  

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. O escrocherie veche, practicată la începuturile telefoniei mobile, încă n-a dispărut. Escrocii îl conving pe un trecător să le dea telefonul mobil cât să efectueze un apel urgent, dar mai apoi fug cu tot cu aparat. Asemenea fapte nu pot fi calificate de lege nici ca furt, nici ca jafuri, pentru că victima le oferă bunul de bună voie.

Telefon mobil - Sputnik Moldova
Societate
Nu vorbiți la telefonul mobil în aceste momente: Pericol de moarte – Video

Un tânăr de 26 de ani, originar dintr-o localitate a raionului Râșcani, este acum cercetat penal pentru o asemenea escrocherie, informează Poliția Chișinău. Bărbatul și-a recunoscut vina, după ce a fost identificat și escortat la Poliție.

Respectivul l-a lăsat fără telefon pe un bărbat de 49 de ani din Chișinău, cu care a intrat în vorbă într-un parc de pe strada Studenților și l-a rugat să-i dea telefonul pentru a efectua un apel. Victima escrocheriei a crezut că ajută o persoană de bună credință și i-a întins telefonul mobil în valoare de 4.500 de lei.

Трансляция групповых программ фитнес-клуба в Новосибирске - Sputnik Moldova
Iată cum poți descoperi camera ascunsă cu ajutorul smartphone-ului

Contravenientul a pus mâna pe telefon și a luat-o la fugă. Cazul s-a întâmplat în februarie curent. În cadrul audierilor, el și-a motivat infracțiunea prin faptul că ar fi fost în stare de ebrietate.

Bărbatul, cercetat acum penal pentru escrocherie, riscă o amendă în mărime de 27.500 – 42.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 până la 240 de ore, sau poate fi pedepsit cu închisoare pe un termen de până la 3 ani.

Anterior, bărbatul a fost judecat pentru comiterea unei violențe în familie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0