Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Lukașenko se întâlnesc astăzi la Soci - despre ce discută oficialii

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в СЗФО
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в СЗФО - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul de la Kremlini Vladimir Putin și omologul său belarus Aleksandr Lukașenko se întâlnesc astăzi la Soci pentru discuții.

CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Președintele Federație Ruse Vladimir Putin și liderul de la Minsk Aleksandr Lukașenko poartă discuții astăzi în cadrul unei întrevederi care are loc la Soci. Cei doi oficiali urmează să vorbească despre dezvoltarea relațiilor ruso-belaruse. 

"Vladimir Putin se va întâlni la Sochi cu președintele Republicii Belarus Alexandr Lukașenko, care va fi în Federația Rusă într-o vizită de lucru, a anunțat Kremlinul. Potrivit informațiilor preliminare, cei doi președinți nu intenționează să semneze anumite acte sau să discute cu jurnaliștii. 

Protestele în Belarus durează deja mai bine de o lună. Potrivit CEC, alegerile prezidențiale din această țară au fost câștigate de Alexandr Lukașenko cu 80,08% din voturi. Acest lucru a stârnit nemulțumiri. 

Президент Белоруссии А. Лукашенко дал интервью российским журналистам - Sputnik Moldova
Politică
Lukașenko: Nu am miliarde, singura mea avere este țara

Opoziția consideră că alegerile au fost câștigate de Svetlana Tihanovskaia și nu de Lukașenko.

În primele zile, acțiunile au fost suprimate de forțele de ordine, care au folosit tunuri de apă, grenade de sunet și gloanțe de cauciuc. Apoi forțele de ordine au încetat să mai disperseze mitingurile și să folosească forța.

Conform datelor oficiale, peste 6,7 mii de persoane au fost reținute în primele zile, iar trei persoane au murit. 

Rusia și Belarus țin legătura de la începutul dezordinilor. Șefii de stat au discutat la telefon de mai multe ori, iar Putin a declarat că, în caz de necesitate, va trimite forțe de ordine din rezervă în calitate de ajutor Minskului. 

La începutul lunii septembrie, ministrul afacerilor externe al republicii, Vladimir Makei, a efectuat o vizită la Moscova. În cadrul discuțiilor, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a reiterat poziția Rusiei cu privire la situația din Belarus: 

Moscova va suprima categoric încercările de a organiza provocări din exterior împotriva țării. Ministrul a mai spus că există informații despre aproximativ 200 de extremiști instruiți în Ucraina pentru a destabiliza Belarusul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0