Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ex-președintele Petru Lucinschi a fost scos de sub urmărire penală – anunțul Procuraturii

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șase acționari ai „Unibank” au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul ce vizează frauda bancară, printre ei aflându-se și ex-președintele Petru Lucinschi.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Fostul Președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, precum și alți cinci acționari ai „Unibank” au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul privind „frauda bancară”, numită și „furtul miliardului”.

Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova
Politică
Stoianoglo, despre frauda bancară: Sunt procurori care mușamalizează ancheta

Scoaterea de sub urmărirea penală a celor șase este anunțată astăzi de Procuratura Generală.

„Unibank” este doar un episod din dosarul fraudei bancare. „La finalizarea urmăririi penale pe acest episod, se va decide asupra responsabilității procurorilor care au urmărit ilegal persoanele, reabilitate acum în drepturi”, a informat Procuratura Generală.

Cei șase acționari ai „Unibank” au fost puși sub învinuire acum un an, fiindu-le incriminată „comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat”.

„În urma studierii minuțioase a probatoriului, recent, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracțiunilor imputate”, a anunțat Procuratura Generală.

Ca urmare a multiplelor acțiuni de urmărire penală, inclusiv a confruntărilor între învinuiți/bănuiți și martori, și a măsurilor speciale de investigații, „s-a constatat că în acțiunile învinuiților nu se regăsește elementul obligatoriu al infracțiunilor, și anume intenția directă la realizarea scopului infracțional urmărit de grupul criminal organizat la obținerea unui folos material”, potrivit Procuraturii Generale.

Urmărirea penală în episodul privind acționariatul „Unibank” din dosarul „frauda bancară” continuă, iar Procuratura a anunțat că va informa, în limitele legii, despre evoluții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0