Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Netanyahu anunță IZOLARE în Israel pe 3 săptămâni - Noi restricții din cauza Covid-19

© REUTERS / POOLBenjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu - Sputnik Moldova
Abonare
Israelul va impune măsuri de izolare la nivel național pentru trei săptămâni începând de vineri, din cauza situației grave în ceea ce privește focarul de coronavirus din țară, a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-o adresă televizată.

CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Adresându-se națiunii duminică, Netanyahu a promis că restricțiile vor fi însoțite de un nou pachet de ajutor economic, pe care guvernul îl va anunța joi.

Măsurile anti-coronavirus vor limita adunările la cel mult 10 persoane în interior și 20 în aer liber. De asemenea, vor împiedica israelienii să se îndepărteze la peste 500 de metri de casele lor.

Școlile vor fi închise, iar în sectorul public vor fi aceleași restricții ca și în timpul blocării anterioare din primăvară. Magazinele alimentare și farmaciile vor rămâne operaționale, precum și afacerile private care nu au clienți față în față, iar livrările pot avea loc în continuare.

Odată cu blocarea începând cu ajunul Anului Nou Evreiesc, premierul a spus: „Nu sunt sărbătorile cu care suntem obișnuiți. Cu siguranță nu vom putea sărbători împreună cu familiile noastre în format extins”.

Restricțiile pot fi prelungite peste trei săptămâni dacă nu aduc rezultatele dorite, a spus Netanyahu, adăugând: „Acești pași sunt un preț greu pentru noi toți”.

Israelul a înregistrat în jur de 153.000 de cazuri de Covid-19 de la începutul pandemiei în decembrie, cu aproape 2.400 înregistrate în ultimele 24 de ore. Au existat peste 1.100 de decese.

În ultimele zile, canalele de televiziune locale au sunat alarma în țară, având cel mai mare număr de infecții Covid-19 pe cap de locuitor din lume. În prezent, în medie, sunt aproape 200 de cazuri noi confirmate pe milion de rezidenți în fiecare zi, spun jurnaliștii, după ce au analizat datele de la Universitatea Johns Hopkins din SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0