Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovagaz este gata să ceară ieftinirea tarifelor la gazele naturale

© Sputnik / Rodion ProcaVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Tariful la gazele naturale s-ar putea micșora foarte curând. O solicitare în acest sens va fi transmisă către ANRE în zilele următoare.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. O solicitare de ieftinire a tarifului la gazele naturale va fi înaintată de Moldovagaz către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în zilele următoare. Precizarea a fost făcută de președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban, în studioul Radio Sputnik Moldova.

Gas compressor station - Sputnik Moldova
Cât de mult ar putea pierde Moldova cumpărând gazul din Europa

„Avem toate premizele necesare pentru a adresa Agenției pentru Reglementare în Energetică solicitarea de a ajusta/micșora tariful pentru gazele naturale. Aici vorbim de tariful mediu. După calculele noastre și conform metodologiei tarifare, tariful final urmează a fi micșorat cu 7-8%”, a declarat Ceban.

Potrivit lui, cel mai important factor care stă la baza acestei metodologii tarifare este scăderea prețului de achiziții al gazelor naturale.

„Noi avem în tarif introdus prețul de achiziție 178 de dolari. Iar media anuală pentru acest an este de 146-147 de dolari. Această diferență constituie de fapt elementul de ieftinire a tarifului”, a precizat Ceban.

Președintele Consiliului de Administrație spune că o ieftinire mai semnificativă nu este posibilă din cauza tarifului de transport, care în acest an a fost majorat, dar și a altor componente. Vadim Ceban crede că în acest an consumatorii vor beneficia de tarife reduse chiar din prima lună a sezonului de încălzire. Mai exact, tarifele ajustate ar putea fi aplicate de la 1 octombrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0