Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Iată câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat astăzi

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate privind evoluția coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Astăzi au fost confirmate 229 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după ce au fost efectuate 1 204 teste, dintre care 1 018 au fost primare şi 186 repetate. Din numărul total de cazuri unul este de import, din România. 

Экспресс-тестирование на COVID-19 в аэропорту Внуково - Sputnik Moldova
Rusia
Peste 40 de milioane de teste la COVID-19 au fost efectuate în Rusia
Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 43 201. Din numărul total de persoane la care astăzi a fost confirmat virusul 12 sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit șase medici, gtrei asistenți medicali și trei persoane care reprezintă personalul auxiliar.

În prezent, 594 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 40 sunt conectați la aparate de respirație asistată, iar 1 403 sunt în stare de gravitate medie. Ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Între timp alte 498 de persoane au fost tratate și externate. De la începutul pandemiei, 31 828 de pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit din cauza coronavirusului șapte persoane cu vârste cuprinse între 60 și 70 de ani, din raioanele Ialoveni, Strășeni și municipiul Chișinău.

Ministerul Sănătății anunță că printre cei care și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de infecția COVID-19 este și medicului farmacist Maria Chiperi, în vârstă de 61 ani. Aceasta activa în cadrul direcției medicale a Ministerului de Interne și a fost internată la Spitalul Clinic Republican în data de 6 septembrie, în stare gravă. Până acum, 33 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19.  În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1130 de oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0