Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru moldoveni: Angajarea cu pașaport biometric în România, mult mai simplă

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul noilor modificări legislative, vor fi exceptați de la obținerea avizului de angajare cetățenii din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia, a anunțat Inspectoratul General pentru Imigrări.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Cetățenii din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia care desfășoară activități lucrative pe teritoriul României, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic vor fi exceptați de la obținerea avizului de angajare.

Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General pentru Imigrări din România, printr-un comunicat de presă.

Cetățenii statelor menționate care doresc să desfășoare activități lucrative, în condițiile noilor prevederi, pot solicita viza de lungă ședere pentru angajare în muncă fără a fi necesară prezentarea copiei avizului de angajare.

La Inspectoratul General pentru Imigrări s-au primit, numai în primul semestru al acestui an, 1777 de cereri de eliberare a unor avize de angajare pentru cetățeni proveniți din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia. Din numărul total de solicitări, 1548 au fost avizate favorabil, informează economica.net.

Pentru reglementarea șederii pe teritoriul României, cetățenii străini pot consulta site-ul public, având totodată posibilitatea de a depune documentele și prin intermediul aplicației online, disponibilă la adresa https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/, pentru reducerea timpului de așteptare la ghișeu și eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0