Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Austria a anunțat al doilea val de coronavirus

© REUTERS / LEONHARD FOEGERКанцлер Австрии Себастьян Курц
Канцлер Австрии Себастьян Курц - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile țării intenționează să înăsprească măsurile de combatere a răspândirii infecției, în timp ce se așteaptă ca toamna și iarna să fie dificile pentru populație.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Austria se confruntă cu începutul celui de-al doilea val al pandemiei a coronavirusului, toamna și viitoarea iarnă va fi dificilă pentru populație, a declarat cancelarul Sebastian Kurz.

Potrivit acestuia, numărul persoanelor infectate crește în mod semnificativ în fiecare zi: dacă în urmă cu două săptămâni existau aproximativ 350 de cazuri de infecții pe zi, atunci în ajun - mai mult de 850. Cancelarul a menționat că cea mai dificilă situație se află în capitală, care reprezintă aproximativ jumătate din toate infecțiile noi.

Kurz crede, de asemenea, că pragul a o mie de infectați cu această rată va fi atins în curând. El a îndemnat locuitorii țării să ia toate măsurile posibile pentru a reduce contactele sociale, în special pentru a respecta distanța socială și să parte măști.

"Cu toate acestea, toamna și iarna vor fi dificile pentru noi toți", a declarat cancelarul citat de agenția austriacă APA.

Acestea fiind spuse, Kurz se așteaptă ca vara viitoare în Austria să fie „în mare parte normală”.

Germania Covid-19 - Sputnik Moldova
Moldovenii din Germania, avertizare: „Ameninţarea unui al doilea val de COVID-19, reală”

Anterior, a fost anunțat că, din cauza creșterii ratei de îmbolnăvire în țară, vor fi luate măsuri pentru înăsprirea măsurilor de combatere a răspândirii coronavirusului, acestea urmând să intre în vigoare luni. În special, se referă la înăsprirea restricțiilor privind purtarea măștilor: acestea vor trebui utilizate în aproape toate locurile publice. În plus, numărul participanților la evenimente publice este, de asemenea, limitat: în spațiile în care nu există locuri pentru spectatori, nu pot participa mai mult de 50 de persoane, în aer liber - maximum 100 de persoane.

Reamintim că recent, o serie de țări europene au observat o creștere a incidenței COVID-19. În special, aceste cifre au crescut semnificativ în Spania, Franța, Germania și Republica Cehă. În total, în acest moment, numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus se apropie de 29 de milioane, peste 920 de mii de oameni au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0