Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zile numărate pentru înregistrarea prealabilă: Care este data limită

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii din afara țării, care vor să participe la scrutinul electoral din 1 noiembrie, mai au zile numărate pentru înregistrarea prealabilă.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Cetățenii moldoveni care se află în afara țării mai au doar câteva zile la dispoziție pentru înregistrarea prealabilă pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Astfel, până la data de 16 septembrie, toți cei care vor să participe la scrutinul electoral prezidențial se pot înregistra online pe http://inregistrare.cec.md/ sau pot depune o cerere scrisă, individuală sau în grup, către Comisia Electorală Centrală și/sau către misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru cei care vor să voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință

Potrivit datelor prezentate pe alegeri.md, în prezent, cetățenii Republicii Moldova aflați în Rusia sunt cei mai activi. Numărul celor care s-au înregistrat prealabil a crescut cu peste 750% (de 8 ori) față de scrutinul parlamentar din 2019, ajungând la 4 940 la ora scrierii știrii, față de numai 575 înregistrați anul trecut. Cele mai multe înregistrări în Rusia se fac pe suport de hârtie, cereri scrise, care în acest an sunt în număr record.

Pe parcursul a cel puțin două săptămâni, au fost raportate circa 100 cereri scrise de înregistrări prealabile în Rusia, miercuri și joi - 9 și 10 septembrie) s-au înregistrat aproximativ 500 de cetățeni, iar vineri, 11 septembrie - cca 1000 de cetățeni s-au înregistrat prealabil.

Un număr mare de alegători s-au înregistrat prealabil și în Italia, Marea Britanie, Germania.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0