Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiu puternic la Șoldănești: A fost nevoie de intervenția a patru autospeciale - Foto

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează despre un nou incendiu. La fața locului au intervenit mai multe autospeciale.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Patru echipaje de pompieri au intervenit pentru lichidarea unui incendiu care a cuprins peste 100 de hectare de vegetație într-o fâșie forestieră. Totul s-a întâmplat aseară în localitatea Cobâlea din raionul Șoldănești. Potrivit informațiilor prezentate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, deocamdată nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului.

IGSU informează că în ultimele 24 de ore, pompierii și salvatorii au intervenit în 87 de cazuri de risc, 53 din acestea fiind focare de incendii.

Unul din acestea a fost înregistrat și în localitatea Pepenii Noi, raionul Sângerei. Aici într-o gospodărie focul a distrus 90 de baloți cu paie și nutreț pentru animale. Salvatorii au reușit localizarea arderii, astfel a fost evitată distrugerea casei de locuit, aflată în apropierea construcției unde se păstra nutrețul.

Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Miclești, raionul Criuleni, unde din cauza unui incendiu a luat foc 15 ari de viță de vie. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul utilizării surselor de aprindere în condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate. Pompierii avertizează că folosirea focului la nimicirea resturilor menajere, dar și lăsarea acestuia fără supraveghere poate provoca incendii de proporții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0