Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru moldovenii aflați în izolare: Decizia autorităților

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a luat o decizie care le oferă cetățenilor aflați în izolare posibilitatea de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Moldovenii aflați în regim de carantină obligatoriu după revenirea în țară din una din statele clasificate ca „zonă roșie”, vor putea părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii care vin din Franța, Spania sau Cehia vor sta în izolare – Detalii

Asta după ce ieri, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis abrogarea punctului 5.7. din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020, care interzicea părăsirea teritoriului țării noastre pentru persoanele aflate în regim de autoizolare de 14 (paisprezece) zile, în locurile determinate.

Amintim că ieri a fost actualizată lista cu statele de la întoarcerea din care cetățenii moldoveni sunt obligați să completeze fișa epidemiologică și vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile. Printre statele care impun autoizolarea sunt și cele aflate în „zona roșie”, dar care sunt doar tranzitate. După actualizare, lista cuprinde un număr de 54 de țări printre care cele în care sunt un număr mare de moldoveni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0