Cum va fi vremea astăzi și când vor cădea ploi: Prognoza meteo pentru 12-18 septembrie

© Sputnik / Mihai CarausГород Кишинев
Город Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Cer parțial acoperit de nori și maxime de +28..+30 de grade Celsius sunt prognozate pentru sâmbătă, 12 septembrie. Ploi sunt posibile abia pe 18 septembrie.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Termometrele vor indica astăzi cel mult +25..+28 de grade Celsius în nord, +26..+29 de grade în centru și +27..+30 de grade în sud.

Presiunea atmosferică va fi normală, conform prognozei meteo actualizate. Vântul va veni din est, cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru 12 - 18 septembrie
Cum va fi vremea astăzi și când vor cădea ploi: Prognoza meteo pentru 12-18 septembrie - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 12 - 18 septembrie

Duminică, 13 septembrie, vremea nu se va schimba radical față de ziua de sâmbătă sub aspectul temperaturii aerului. Însă pe cer vor fi mai puțini nori, presiunea atmosferică va crește, iar vântul va sufla din nord-est, cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

Luni, 14 septembrie, maximele termice ale aerului vor urca cu vreo două grade, după care marți, 15 septembrie, vor coborî cu patru grade.  

Abia pentru 18 septembrie sunt prognozate ploi, dar și acelea reduse cantitativ, în nord și centru.

Până pe 15 septembrie este în vigoare un Cod Portocaliu de secetă hidrologică pentru bazinul inferior al râurilor Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul.

În același timp, un Cod Galben de secetă este menținut, tot până pe 15 septembrie, pentru râul Prut, pe sectorul Criva - Costești, pentru râurile mici și bazinele acvatice din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0