Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Soci, 14 septembrie: Despre ce vor discuta Putin și Lukașenko

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина с президентом Белоруссии А. Лукашенко
Встреча президента РФ В. Путина с президентом Белоруссии А. Лукашенко  - Sputnik Moldova
Abonare
Belarus este aliatul strategic al Rusiei. Acest fapt este consfințit în Conceptul de politică externă al Federației Ruse, conform căruia cursul către extinderea cooperării strategice cu Minskul este declarat prioritate regională.

CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Președinții Rusiei și Belarusului, Vladimir Putin, și, respectiv, Aleksandr Lukașenko, vor discuta aspecte esențiale pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale și a parteneriatului strategic în cadrul unei reuniuni la Soci, pe 14 septembrie, a informat serviciul de presă de la Kremlin.

Президент Белоруссии А. Лукашенко дал интервью российским журналистам - Sputnik Moldova
Rusia
Lukașenko: Belarus e dispus să continue integrarea cu Rusia

„O atenție deosebită se prevede a fi acordată realizării unor proiecte comune importante în domeniile comerț, economie, energie, cultural-umanitare, precum și perspectivelor de promovare a proceselor de integrare în cadrul Uniunii interstatale (Rusia – Belarus, nota red.)” , se arată în comunicatul de presă.

Pe 8 decembrie 1999, Rusia și Belarus au semnat Tratatul privind crearea Uniunii interstatale - o entitate supranațională cu un spațiu unic politic, economic, militar, vamal etc., care urmează a fi organizat pe etape.

Belarus este aliatul strategic al Rusiei. Acest fapt este consfințit în Conceptul de politică externă al Federației Ruse, conform căruia cursul către extinderea cooperării strategice cu Minskul este declarat prioritate regională.

O dovadă a relației prioritare a Rusiei cu Belarusul este dinamismul ridicat al contactelor bilaterale la nivel înalt. În 2019 au avut loc 11 întâlniri și contacte între Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, iar șefii de guvern au comunicat  de 12 ori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0