Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Inedit: O sculptură inspirată din povestea ”Cuşma lui Guguţă” va apărea în Capitală

© Photo : Facebook / Iv CebanO sculptură, inspirată din opera „Cușma lui Guguță”
O sculptură, inspirată din opera „Cușma lui Guguță” - Sputnik Moldova
Abonare
O sculptură inspirată din povestea ”Cușma lui Guguță” scrisă de Spiridon Vangheli, va apărea în Capitală. Municipalitatea nu a decis, deocamdată, unde va fi amplasată compoziția. Locuitorii orașului vor avea posibilitatea să facă poze.

CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Primarul Ion Ceban anunță că în centrul Capitalei va apărea ”Cuşma lui Guguţă”. Conceptul sculpturii a fost prezentat astăzi în prezența scriitorului Spiridon Vangheli. Compoziția urmează să aibă înălțimea de până la șapte metri. Aceasta urmează să fie realizată astfel încât oamenii să-poată face poze sub cușmă.  

Conceptul a fost realizat de artistul Veaceslav Jiglițchi. Potrivit edilului-șef, ”Cușma lui Guguță” este un simbol al copilăriei, iar în acest fel, va fi adus un omagiu scriitorului Spiridon Vangheli, pentru opera și creațiile sale, care au dus faima Republicii Moldova în întreaga lume.

”Cușma lui Guguță” este un simbol și o valoare cultural-artistică a poporului nostru. În continuare voi susține toate inițiativele de dezvoltare a orașului, care vor lăsa urme în istoria Capitalei. Cultura trebuie să prospere”, a spus primarul Ion Ceban. 

Consiliului municipal Chișinău și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării urmează să emită avizul pentru amplasarea sculpturii.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0