Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șase foști angajați ai unei companii de construcții, plasați în arest preventiv

CC0 / Pixabay / 4711018 / Arest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
Șase dintre cei opt foști angajați ai unei companii de construcții, care ar fi înșelat zeci de oameni ce au investit în apartamente, au fost plasați în arest preventiv.

CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik. Procuratura generală anunță că Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile în cazul a șase dintre cei opt foști angajați ai unei companii de construcții, reținuți zilele trecute.

Задержание  - Sputnik Moldova
Societate
Ofițerii CNA, pe urmele funcționarilor de la Primăria Gotești: Două persoane reținute
Un alt figurant în dosar a fost plasat în arest la domiciliu, iar cel de-al optulea este cercetat în libertate. 

Anterior Procuratura a anunțat că suspecții au prejudiciat 70 de persoane care au investit aproximativ 50 de milioane de lei în construcția unor apartamente din municipiul Chișinău, însă banii ar fi fost folosiți în alte scopuri și chiar ar fi ajuns în buzunarele angajaților companiei de construcție.

Firma a intrat în incapacitate de a-și exercita obligațiile față de investitori, iar oamenii au rămas și fprp bani, și fără locuințele promise. 

„Aflarea persoanelor în arest, la această etapă a investigațiilor, este mai mult decât necesară. Considerentele prezentate de procurori și amploarea lezării drepturilor păgubiților au fost de natură să convingă instanța de judecată, care a dat curs demersului acestuia”, se menționează într-un comunicat de presă al Procuraturii. 

Urmărirea penală se desfășoară prin prisma mai multor articole din Codul Penal: escrocherie, abuz de serviciu și fals în acte - încălcări care se pedepsesc cu închisoare și cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0