Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oleg Reabciuk, cel mai dorit fotbalist moldovean

Abonare
Omul-rachetă. Așa a fost supranumit Oleg Reabciuk de către site-ul Federației Moldovenești de Fotbal. În meciurile cu Kosovo și Slovenia din Liga Națiunilor, fundașul stângă a fost cel mai bun jucător de la naționala Moldovei.

CHIȘINĂU, 10 sep – Sputnik, Ștefan Ursu. În partida cu Kosovo, Reabciuk a reușit o acțiune în viteză de invidiat. A luat mingea din propria jumătate de teren și a ajuns până în careul adversarului, depășind în viteză doi jucători adverși. A urcat la fel de mult și în meciul cu Slovenia, iar după o pasă ideală, Cătălin Carp a ratat incredibil egalarea pe tabela de marcaj.

Oleg Reabciuk are 22 de ani și este născut la Ialoveni. De la o vârstă fragedă, el a plecat împreună cu părinții în Portugalia. A fost școlit de Rio Maior, dar un an a trecut și pe la Sporting. Porto l-a observat la vârsta de 18 ani după un sezon bun făcut la juniorii lui Belenenses. Oleg n-a apucat să debuteze pentru Porto, dar a făcut-o pentru Pacos de Ferreira în 2019. De atunci a adunat 26 de meciuri în campionatul Portugaliei.

Revenire de senzație la echipa națională de fotbal>>>

În această vară, Reabciuk a fost dorit de două cluburi din Serie A, Udinese și Cagliari. Prestația de la echipa națională cu siguranță i-a ridicat cota. ”Poate ajunge un mare fotbalist. Totul depinde de el. Are toate calitățile să ajungă departe”, a declarat Igor Oprea, fostul fundaș stângă al naționalei Moldovei, post pe care joacă acum și Oleg Reabciuk.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0