Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Turnură neașteptată: Ce este de acord să facă Maia Sandu dacă va ajunge președinte

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu ar accepta să numească un Guvern format de actuala majoritate parlamentară PSRM-PDM, dacă va ajunge șef de stat. Asta a declarat președintele PAS, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

CHIȘINĂU, 10 sept- Sputnik. Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că, dacă va câștiga scrutinul prezidențial, este gata să numească un Guvern format de actuala majoritate parlamentară PSRM-PDM. Totuși, liderul PAS are și o condiție: să nu fie propus pentru funcția de premier actualul șef de stat Igor Dodon. 

Цик Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon, după ce a depus actele la CEC: Moldova are nevoie de un lider cu caracter
”E clar că nu putem tergiversa lucrurile la nesfârșit. Nu știm ce se va întâmpla cu Guvernul actual, sunt mai multe necunoscute, dar dacă acest Guvern demisionează și e nevoie să numim un Guvern, evident depinde de capacitatea tuturor forțelor politice. E clar că trebuie să le oferim oamenilor un Guvern care să-i ajute până la alegeri. Dacă fracțiunile actuale vor fi de acord să aleagă un Guvern cu oameni responsabili să ne scoată din criză, se va vedea în urma discuțiilor”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai spus că este gata să meargă și de un referendum, în cazul în care se va insista pe o candidatură pe care ea nu o va agrea. 

„Sunt gata să merg la referendum. Dacă majoritatea va veni cu această candidatură, să-și asume. Să ia o decizie finală Curtea Constituțională”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu.

Președintele PAS a făcut declarația în contextul deciziei Curții Constituționale din august 2020, prin care președintele Republicii Moldova a fost obligat să desemneze candidatul majorității parlamentare la funcția de premier. Maia Sandu a menționat că numirea unui Guvern înaintat de socialiști și democrați, precum și de către o altă majoritate parlamentară, va depinde foarte mult de calitățile candidatului la funcția de premier.

Precizăm că Înalta Curte a reiterat obligația șefului statului de a desemna candidatul majorității parlamentare la funcția de premier, iar în cazul refuzului se aplică în mod obligatoriu suspendarea constituțională și se organizează un referendum republican privind destituirea din funcție a președintelui țării.

Maia Sandu este candidatul PAS la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0