Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura Generală rămâne fără o componentă din structura sa – iată motivul

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Abonare
Aparatul Procuraturii Generale a fost exclus din structura instituției, dintr-un motiv foarte simplu. Un demers în acest sens al procurorului general a fost aprobat astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Procuratura Generală nu va mai avea în structura sa componenta „Aparatul”. Un demers ce vizează modificarea în acest sens a structurii sistemului Procuraturii, prezentat de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost aprobat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în ședința din 10 septembrie.

Задержание  - Sputnik Moldova
Cine sunt funcționarii vizați de Stoianoglo care ar putea să compară pe banca acuzaților

În cadrul ședinței CSP, Alexandr Stoianoglo a explicat de ce Aparatul Procuraturii Generale trebue exclus din structurile Procuraturii.

Potrivit lui, Legea cu privire la Procuratură în vigoare acum nu prevede o instituție precum „Aparatul Procuraturii Generale”. Și instituția „Aparatului”, și funcția de șef al Aparatului Procuraturii Generale sunt „o reminiscență a legii vechi”, a spus Alexandr Stoianoglo.

În prezent, în cadrul Aparatului Procuraturii Generale sunt angajate 18 persoane, iar inițial această instituție includea 78 de funcții, a precizat procurorul general.

Secțiile „relații publice” și „secretariat, petiții și audiență” din cadrul Aparatului vor fi subdiviziuni subordonate procurorului general.

Alexandr Stoianoglo a trebuit să ceară acordul CSP pentru modificarea în cauză, deoarece Legea cu privire la Procuratură prevede că structura Procuraturii Generale se modifică la demersul procurorului general, cu acordul în scris al Consiliului Superior al Procurorilor.

În ședința din 10 septembrie, s-a mai decis că procurorul Constantin Șușu va asigura interimatul funcției de președinte al CSP în perioada în care președintele CSP, Angela Motuzoc, se va afla în concediul anual de odihnă.

CSP a examinat în ședință cereri ale persoanelor care candidează la funcţia de procuror în temeiul vechimii în muncă și a anunțat concursuri pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror - șapte în Procuratura Chișinău și trei funcții în raioane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0