Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un reținut în dosarul privind acordarea gradelor de dizabilitate: Cine este acesta

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание  - Sputnik Moldova
Abonare
Centru Național Anticorupție vine cu noi detalii în dosarul privind acordarea frauduloasă a gradelor de dizabilitate.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Încă o persoană a fost reținută de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în cadrul dosarelor care vizează schema de corupție privind acordarea gradelor de dizabilitate. Este vorba de un șomer, care ar fi intermediat darea de mită funcționarilor de la oficiul local Rezina al Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

Potrivit unui comunicat al CNA, șomerul ar fi implicat în peste 30 de astfel de episoade. Acesta ar fi cerut de la persoane care și-au pierdut capacitatea de muncă sume care porneau de la 7000 de lei, pentru a le ajuta să obțină confirmarea sau reconfirmarea gradelor de dizabilitate.

НЦБК  - Sputnik Moldova
Societate
FOTO: Medicii reţinuţi în dosarul gradelor de dizabilitate au primit mandate de arestare

Bănuitul a fost reținut aseară și plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar pe numele lui a fost inițiată o anchetă în conformitate cu prevederile din codul penal - traficul de influență. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 7 ani de pușcărie.

Amintim că CNA și procurorii au descoperit în jur de 50 de cazuri de corupere pasivă, activă și trafic de influență. Ilegalitățile ar fi fost comise de către angajați ai Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă și de către unii funcționari ai Serviciului Teritorial Rezina.

În urma investigațiilor, șase persoane au fost reținute. În prezent toate sunt arestate preventiv. Două dintre ele se află la Penitenciarul 13, iar altele patru au fost plasate în arest la domiciliu. CNA solicită oamenilor care au avut de suferit de pe urma acțiunilor pretins ilegale ale funcționarilor menționați să facă denunțuri la Centrul Național Anticorupție, prin intermediul liniei naționale anticorupție 0 800 55555.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0