Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tihanovskaia: Nu putem întoarce spatele Rusiei

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция кандидата в президенты Белоруссии С. Тихановской
Пресс-конференция кандидата в президенты Белоруссии С. Тихановской - Sputnik Moldova
Abonare
Belarusul are nevoie de relații bune cu Rusia, consideră fostul candidat pentru funcția de președinte Svetlana Tihanovskaia.

CHIȘINĂU, 9 sep – Sputnik. Belarusul trebuie să aibă relații bune cu Rusia, a declarat fostul candidat pentru funcția de președinte al țării Svetlana Tihanovskaia, într-un discurs rostit în cadrul Forumului Economic Internațional din Karpacz (Polonia).

Светлана Георгиевна Тихановская - Sputnik Moldova
Tihanovskaia consideră că Federația Rusă poate fi mediator în negocierile din Belarus

“Rusia joacă un rol foarte important în viața Belarusului, pentru că suntem uniți prin relații comerciale. Nu putem întoarce spatele Rusiei. Această țară va fi mereu vecinul nostru și trebuie să avem cu ea niște relații bune”, a declarat Tihanovskaia.

“Vrem relații bune cu toți vecinii. Solicităm tuturor statelor să ne lase să rezolvăm de sine stătător problemele noastre”, a adăugat ea.

Totodată, Tihanovskaia a precizat că opoziția belarusă va solicitat ajutorul Uniunii Europene doar în cazul în care va consuma orice șanse pentru stabilirea unui dialog cu puterea.

Ea a subliniat că tot ce se întâmplă în Belarus “este exclusiv o problemă internă a țării”. “E de datoria noastră să rezolvăm aceste probleme. Trebuie să le rezolvă de sine stătător”, a accentuat fostul candidat la președinție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0