Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mocanu: Ce se va întâmpla dacă va fi reintrodusă carantina

© Sputnik / Mihai CarausVictor Mocanu
Victor Mocanu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Asociației Sociologilor și Demografilor Victor Mocanu a explicat în studioul Radio Sputnik Moldova cum va reacționa societatea noastră la reintroducerea carantinei, dacă o astfel de decizie va fi luată. 

CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. După declanșarea focarelor de COVID-19, sociologii au efectuat o serie de studii în Moldova, inclusiv „Coeziunea socială în timpul pandemiei COVID-19”. În cadrul acestuia a fost analizat modul în care oamenii și societatea în general se comportă în această perioadă dificilă.

Președintele Asociației Sociologilor și Demografilor Victor Mocanu a remarcat că măsurile de influențează cetățenii nu în cel mai favorabil mod, iar o nouă carantină va crea doar probleme suplimentare celor existente.

„Nu sunt optimist cu privire la introducerea carantinei. Chiar dacă medicilor le este dificil, sunt sigur că, dacă prima carantină nu ar fi fost introdusă, numărul cazurilor și deceselor nu ar fi crescut. Există țări în care nu au fost introduse astfel de măsuri stricte, iar indicatorii lor nu sunt mai răi decât în ​​Moldova ", a spus Mocanu.

Potrivit sociologului, măsurile restrictive nu ne oferă nimic, iar răspândirea infecției depinde în mod direct de nivelul cultural și educațional al populației, de măsura în care regulile de igienă sunt respectate în societate. Este necesar să reamintim în mod constant în mass-media, să informăm populația că este necesar să menținem distanța socială, să dezinfectăm mâinile mai des, să fim conștiincioși în ceea ce privește recomandările medicilor de combatere a virusului. Iar măsurile actuale, crede sociologul, nu vor aduce rezultate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0