Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Sănătății și-a cerut iertare: Ce regretă Viorica Dumbrăveanu

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, regretă declarațiile fostului șef al Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună. Șefa de la Sănătate susține că aceste vorbe au afectat întreaga societate.

CHIȘINĂU, 8 sept- Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, consideră că declarațiile fostului șef al Agenției Naționale de Sănătate Publică Nicolae Furtună privind persoanele decedate de COVID-19 au fost inadecvate și au afectat întreaga societate.

Nicolae Furtună - Sputnik Moldova
Societate
Demisie după scandal: Șeful ANSP Nicolae Furtună a renunțat la funcție în urma criticilor
Într-o postare pe Facebook, Viorica Dumbrăveanu și-a cerut scuze de la persoanele care a pierdut pe cineva drag din cauza infecției COVID-19

”Regret declarațiile inadecvate ale domnului Furtună expuse public în cadrul unei emisiuni TV și care au afectat întreaga societate. Împreună cu echipa ANSP, a Ministerului și întreg sistemul medical, de la începutul pandemiei în țara noastră am luptat pentru viața fiecărui cetățean și am suferit pentru fiecare deces. Îmi cer scuze de la fiecare persoană care a pierdut pe cineva drag din cauza infecției COVID-19, medicii au făcut tot posibilul pentru a le salva viața. Îi mulțumim domnului Furtună pentru toată munca realizată în gestionarea situației epidemiologice, pentru profesionalism și dedicație”, se menționează în mesajul Vioricăi Dumbrăveanu.

Nicolae Furtună a declarat aseară, într-o emisiune de la un post de televiziune, că „pandemia de COVID-19 a luat viața celor care și așa „erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. 

Dimineață, Furtună a ieșit într-un briefing de presă pentru a oferi explicații privind afirmațiile sale despre persoanele care mor de COVID-19. El a spus că cei care l-au criticat pentru afirmațiile făcute nu i-au înțeles corect mesajul și și-a cerut scuze. După aceasta, Furtună a fost convocat la Guvern de către premierul Ion Chicu. În urma discuțiilor, șeful de la ANSP a renunțat la funcție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0