Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Kylian Mbappé a fost testat pozitiv la COVID-19

© AFP 2024 / DAVID RAMOSKylian Mbappé en finale de Ligue des champions
Kylian Mbappé en finale de Ligue des champions - Sputnik Moldova
Abonare
Atacantul lui Paris Saint-Germain Kylian Mbappé a făcut luni dimineață un test Covid-19 și a participat la antrenamente ulterior. Seara, a aflat că rezultatul testului este pozitiv, a anunțat echipa de fotbal franceză.

CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. Atacantul naționalei Franței la fotbal și a clubului PSG, Kylian Mbappé, a fost testat pozitiv la Covid-19 și a renunțat la meciul Franța-Croația programat pentru marți seară la Saint-Denis (20:45), a declarat conducerea echipei Franței, citată de AFP.

Tânărul francez, care a participat totuși la antrenament cu o zi înainte de meci, înainte de a afla rezultatele testului efectuat luni dimineață, este al șaptelea jucător al PSG care a dat rezultate pozitive, în special după Neymar.

„A fost plasat departe de grup după ce a primit rezultatele, la sfârșitul antrenamentului, înainte de a se întoarce acasă seara. La fel ca întreaga delegație, Kylian Mbappé a fost supus unui test înainte de partida de fotbal. Rezultatul a fost negativ ca cel de miercurea trecută, la cererea UEFA, în cadrul meciului Suedia-Franța” de sâmbătă, meciul unde a marcat, a spus conducerea naționalei Franței.

Prin urmare, francezul va lipsi cu siguranță joi la întoarcerea PSG în Liga 1, la Lens, la fel ca șase dintre coechipierii săi, inclusiv superstarul Neymar și argentinienii Angel Di Maria și Leandro Paredes.

De asemenea, riscă să absenteze la clasicul din Liga 1 împotriva Marsiliei, programată duminică: conform protocolului medical al Ligii, fiecare jucător testat pozitiv trebuie izolat timp de opt zile.

Al patrulea jucător

Echipa franceză, care a jucat sâmbătă (1-0) în Suedia pentru primul său meci în aproape zece luni, a fost lovită puternic de pandemie: Mbappé este al 4-lea jucător scos în afara jocului după un test pozitiv.

Chiar înainte de anunțarea listei de 23 de jucători convocați pentru startul Ligii Națiunilor, Paul Pogba a trebuit într-adevăr să renunțe, apoi Lyonnais Houssem Aouar câteva zile mai târziu.

În cele din urmă, Steve Mandanda a trebuit să părăsească naționala Franței vineri dimineață, după două teste pozitive, probabil din cauza „reziduurilor”, conform Federației (anterior se recuperase de la virusul înhățat la clubul său din Marsilia).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0