Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportatorii sunt înfuriați - gările auto le datorează milioane de lei

© Sputnik / OsmatescoOleg Alexa
Oleg Alexa  - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto este nemulțumită de modul în care activează întreprinderea ”Gările Auto Moderne”. Companiile de transport declară că relațiile dintre autogări și transportatori devin tensionate și solicită Guvernului să intervină.
Transportatorii sunt înfuriați - Gările auto le datorează milioane de lei

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, spune că, după ce gările auto și-au schimbat proprietarul, acestea se transformă treptat în imobile care nu aparțin domeniului transporturilor. Mai mult, se încalcă contractele de parteneriat public-privat. Transportatorii consideră că, de fapt, companiile de transport au doar de pierdut în urma semnării contractului între stat și un agent privat, iar scopul real al acestei tranzacții este îndreptat spre „acapararea patrimoniului statului și construcția unor centre comerciale pe terenurile obținute gratis”.

Город Кишинев на самоизоляции - Sputnik Moldova
Transportul rutier a fost doborât la pământ de criză: Demers către autorități
„În ultima perioadă, constatăm că lucrurile privind activitatea acestor gări auto au degradat. Această întreprindere activează cu abateri grave de la prevedrile acordului de parteneriat public-privat. Orarul de lucru al gărilor nu corespunde orelor de pornire a curselor. Sunt și alte încălcări grave. În primăvara acestui an, la „Gările Auto Moderne” a survenit incapacitatea de plată, fapt care a dus la neachitarea la timp a sumelor datorate companiilor de transport în mărime de 6-7 milioane de lei. Din acest considerent, noi solicităm inițierea procedurii de reziliere a contractului privind gestionarea patrimoniului ÎS ”Gările și Stațiile Auto”, a precizat Președintele APOTA, Oleg Alexa.

La începutul acestui an, Curtea de Conturi, dar și o comisie parlamentară de anchetă a confirmat faptul că Întreprinderea de Stat „Gările și Stațiile Auto” a fost concesionată netransparent, cu încălcarea normelor legale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0