Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu vă jucați cu focul: Pompierii au stins mai multe incendii în ultimele 24 de ore

Abonare
Pompierii au stins 26 de focare de vegetație în mai multe raioane ale țării. Specialiștii avertizează cetățenii să nu aprindă iarba și gunoiul menajer pentru că focul se poate răspândi cu repeziciune.

CHIȘINĂU, 7 sept- Sputnik. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, pompierii au stins 26 de focare de incendii de vegetație. Printre raioanele afectate sunt Ungheni, Orhei, Telenești, Basarabeasca, Nisporeni, Dondușeni, Rezina, Soroca, Fălești, dar și în municipiul Chișinău și Bălți.

Incendiu de vegetație în California - Sputnik Moldova
VIDEO: Situație de urgență în California - incendii devastatoare
Astfel, flăcările au afectat 15 hectare de iarbă uscată în localitatea Trifești, raionul Rezina, 9 hectare în raionul Ungheni și un hectare de teren în localitatea Cruzești din municipiul Chișinău. De asemenea, pompierii din raionul Orhei au intervenit pentru a lichida un incendiu în localitatea Butuceni.

Meteorologii au prelungit până pe 12 septembrie Codul Galben de pericol excepțional de incendiu din cauza secetei. În acest context, salvatorii îndeamnă cetățenii să nu aprindă gunoiul și vegetația uscată, dar și să fie foarte prudenți la utilizarea focului în spații deschise. 

Focarele de ardere se pot extinde cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții, afectând păduri, terenuri agricole, precum și casele oamenilor. În situații de risc, cetățenii sunt îndemnați să apeleze la Serviciul de Urgență 112.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0