Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tragere la sorți: Iată cine ar putea fi primul în buletinul de vot la prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК CEC
ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a stabilit astăzi ordinea înscrierii în buletinul de vot a primilor doi candidați la funcția de șef de stat.

CHIȘINĂU, 7 sept - Sputnik. Liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, ar putea fi primul în buletinul de vot la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Ordinea a fost stabilită în urma tragerii la sorți organizate de CEC. Astfel, al doilea în buletinul de vot ar putea fi Andrei Năstase. 

Cei doi politicieni au depus primii la Comisia Electorală Centrală listele cu semnăturile susținătorilor lor care au fost colectate de grupurile de inițiativă. 

Ренато Усатый - Sputnik Moldova
Politică
Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, candidează la prezidențiale

Ordinea va fi schimbată doar în cazul în care CEC va respinge listele prezentate de cei doi pretendenți la fotoliul de șef de stat.

Conform prevederilor legale, în termen de 7 zile din data depunerii, Comisia urmează să examineze setul de documente, să verifice listele de subscripție prezentate și să decidă dacă vor fi sau nu înregistrați candidații respectivi.

Ceilalți pretendenți abia urmează să prezinte listele cu semnăturile necesare colectate la CEC. 

Alegerile prezidențiale se vor desfășura în data de 1 noiembrie 2020. Din data de 1 septembrie pot fi depuse actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru candidații la funcția de președinte. Acestea urmează să aibă între 25 și 100 de membri care vor colecta semnături în susținerea candidatului la alegerile prezidențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0