Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban:“ Trebuie să le dăm peste labe“ - La cine s-a referit primarul Capitalei

© Sputnik / Miroslav RotariИон Чебан
Ион Чебан - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că odată cu reluarea activității instituțiilor de învățământ părinții semnalează cazuri de colectare ilegală a banilor în școli. Edilul-șef susține că directorii instituțiilor ar putea ajunge în vizorul instituțiilor de drept.

CHIȘINĂU, 7 sept- Sputnik. Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, susține că a văzut pe rețelele de socializare mai multe plângeri din partea părinților, care au reclamat că li se cer ilegal bani în școli.

Coruptuie - Sputnik Moldova
Societate
În Chișinău trebuie să dai mită și pentru un loc în cimitir: Val de percheziții astăzi
Ion Ceban nu a oferit detalii despre școlile în care s-ar fi colectat bani, însă și-a îndemnat subalternii de la Direcția Educație să monitorizeze activitatea instituțiilor de învățământ pentru a opri astfel de cazuri. Edilul-șef a îndemnat și părinții să sesizeze autoritățile când se confruntă cu astfel de situații. 

“Trebuie să le dăm peste labe directorilor care de facto impun părinții, iar ei au toate cele necesare. Ajung rapoarte că se cheltuie odată, dar se colectează de trei ori. Vă rog mult, la control strict! Iar locuitorii municipiului Chișinău vă rugăm, inclusiv anonim, să ne anunțați despre existența acestor situații. Știm cazuri când au fost anunțate lucruri și după asta copiii au fost marginalizați. Vă vom asigura maximă protecție. Iar dacă directorii au de gând să îi ia de furcă, sunt și organe de drept”, a spus Ion Ceban. 

Ceban condamnă acțiunile managerilor care stabilesc propriile reguli în școli. 

“Cu tot respectul pentru pedagogi și pentru medici, dar avem directori care de o viață sunt directori și fac ce vor în instituție. Iată ăstora trebuie de le dat peste mâinile păroase”, a declarat Ion Ceban.

Anterior a fost făcut un calcul în baza unor date neoficiale. Astfel, în grădinițe și școli sunt adunaţi lunar sub formă de cotizații între 200 şi 1000 de lei de la fiecare copil. Un simplu calcul arată că, chiar dacă s-ar colecta doar câte 200 de lei pe lună, această sumă doar într-o singură școală ar constitui într-un an două milioane și jumătate de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0