Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Rusia este dispusă să coopereze cu Germania în cazul lui Navalnîi

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia este gata să coopereze cu Germania în elucidarea circumstanțelor legate de cazul bloggerului rus Navalnîi, însă Berlinul tergiversează răspunsurile la solicitările Moscovei.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Moscova este gata să coopereze în regim non-stop cu Berlinul în cazul Aleksei Navalnîi și îndeamnă Berlinul să dea un răspuns operativ la solicitările Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE Maria Zaharova.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova a reacționat la declarațiile Occidentului în situația cu Navalnîi

“Suntem dispuși la o cooperare în regim non-stop cu partea germană. Vreau să amintesc că, atunci când ambasadorul rus a venit la sediul Ministerului de Externe al Germaniei, a întrebat dacă există anumite date concrete pe care partea rusă le-ar putea primi pentru a le studia în cadrul investigației. Nu i-au oferit nimic. Același lucru îl observăm și astăzi”, a spus reprezentantul diplomației ruse la postul de televiziune Rossiya 24.

Zaharova a reamintit că partea rusă i-a transmis Germaniei adresarea Procuraturii Generale a Rusiei în cazul lui Navalnîi, pe 27 august. Odată ce solicitarea a fost transmisă operativ, Moscova așteaptă din partea autorităților germane o operativitate similară, a menționat ea.

“Ce observăm în schimb? Nu există niciun răspuns. Mai mult decât atât, s-a constatat că abia vineri solicitarea a fost transmisă serviciului juridic al Berlinului, direcția de justiție... Dacă Berlinul are nevoie de operativitate, atunci în primul rând de o operativitate trebuie să dea dovadă partea germană”, a explicat reprezentantul MAE al Rusiei.

“Încercăm, și o facem în mai multe rânduri, îndemnând Berlinul să răspundă operativ la solicitările respective. Dacă este vorba de o investigație, auzim îndemnuri ale partenerilor din NATO la o anchetă internațională, la o adresare către organizațiile internaționale, iar dacă e vorba de niște investigații, acestea trebuie să se desfășoare într-un câmp legal. Anume pe o astfel de cale mergem”, a spus Zaharova.

Anterior, ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat că așteaptă din partea Rusiei acțiuni în legătură cu cazul lui Navalnîi în “zilele apropiate”. În caz contrar, Berlinul va discuta cu partenerii săi despre măsuri de răspuns. Fiind întrebat în ce măsură este convins că în situația lui Navalnîi este implicat statul rus, Maas a răspuns că “în această privință există mai multe semne, iată de ce partea rusă se află în fața unei provocări”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0