Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul „Șor” și-a desemnat candidatul pentru alegerile prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul „Șor” și-a desemnat candidatul pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova - Violeta Ivanov. Decizia a fost luată la o ședință a Consiliului politic național al formațiunii politice.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Violeta Ivanov va candida din partea Partidului „Șor” pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, la alegerile din 1 noiembrie 2020. 

Candidatul la prezidențiale al Partidului „Șor” a fost desemnat în ședința Consiliului politic național al formațiunii politice.

© Sputnik / Мирослав РотарьВиолетта Иванова
Partidul „Șor” și-a desemnat candidatul pentru alegerile prezidențiale - Sputnik Moldova
Виолетта Иванова

Pentru 1 noiembrie 2020 au fost stabilite noi alegeri prezidențiale, mandatul lui Igor Dodon, care a început pe 23 decembrie 2016, urmând să se încheie în decembrie 2020.

Din 1 septembrie și până pe 11 septembrie, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova pot depune documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC).

CEC a înregistrat deja șapte grupuri de inițiativă pentru susținerea următorilor candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova: Tudor Deliu, candidat desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova; Renato Usatîi, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”; Andrei Năstase, candidat desemnat de Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”; Maia Sandu, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”; Andrian Candu, candidat desemnat de Partidul Politic „Pro Moldova”; Octavian Țîcu, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”; Dorin Chirtoacă, candidat desemnat de Blocul electoral Unirea.

Partidul Comuniștilor (PCRM) a decis că ni va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. La fel ca în 2016, PCRM a declarat că alegerile prezidențiale „sunt neconstituționale”.

Lider al PCRM este fostul președinte al țării Vladimir Voronin, care a deținut două mandate, a câte 4 ani, de șef al statului (7 aprilie 2001 - 11 septembrie 2009), fiind ales de Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0