Euro se scumpește luni: Cursul valutar BNM pentru 7 septembrie

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaЗнак евро на табло курса обмена валют
Знак евро на табло курса обмена валют - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei a anunțat cursul valutar pentru luni, 7 septembrie. În prima zi a săptămânii, leul se apreciază doar în raport cu hrivna ucraineană.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Euro s-a scumpit cu 6 bani la cursul valutar oficial anunțat pentru prima zi a săptămânii viitoare. Prețul celorlalte valute de referință a rămas neschimbat. 

La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru luni, 7 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,60 lei, un euro – cu 19,67 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60 de bani, un leu românesc – cu 4,05 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 7 septembrie
Euro se scumpește luni: Cursul valutar BNM pentru 7 septembrie - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 7 septembrie

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Pe parcursul lunii august, BNM a cumpărat pe piața internă valută echivalentă cu 46 de milioane de dolari SUA.

Pe parcursul lunii august, rezervele valutare ale BNM au crescut cu 105 milioane și 510 mii de dolari americani (105,51 mil. dolari SUA), comparativ cu situația din 31 iulie 2020. 

Activele oficiale de rezervă ale Băncii Naționale a Moldovei au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani (3 391,02 mil. dolari SUA) la sfârșitul lunii august curent.

Totodată, activele oficiale de rezervă ale BNM au sporit în luna august 2020 cu 7,85 milioane dolari americani datorită aprecierii cursurilor de schimb ale valutelor componente ale rezervelor valutare în raport cu dolarul SUA.

Rezervele valutare au fost completate și cu venituri din gestionarea rezervelor valutare: 1,91 milioane de dolari americani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0