Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va fi deschisă o secție de terapie intensivă pentru copiii cu forme grave de COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
La Institutului Mamei și Copilului va fi deschisă o secție de terapie intensivă pentru copiii cu forme grave de COVID-19. Decizia a fost luată în cadrul Punctului Focal.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. O secție de terapie intensivă va fi deschisă în cadrul Institutului Mamei și Copilului, unde vor fi internați copiii confirmați cu infecția COVID-19, forme grave sau cu prezența altor comorbidități.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de COVID-19

Decizia a fost luată astăzi la Punctului Focal, după discuții cu directorii spitalelor pentru copii despre managementul cazurilor grave de infecție în rândul minorilor.

Instituția urmează să întreprindă măsuri pentru deschiderea secției și asigurarea cu echipamentele și dispozitivele medicale necesare.

Tot în cadrul ședinței de astăzi a fost abordată problema consolidării secțiilor de terapie intensivă, la nivel național. S-a menționat că în următoarea perioadă urmează să fie livrate din Turcia 50 de ventilatoare, procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale, “Răspuns de urgență la COVID-19”. Echipamentele urmează să fie distribuite în toate instituțiile unde există terapie intensivă.

Amintim că printre cei răpuși vineri de noul coronavirus este și o minoră în vârstă de 15 ani.

Acum câteva zile, autoritățile municipale semnalau o creștere alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19 în rândul copiilor. Șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate Boris Gîlcă declara că, în mare măsură, paturile din spitalele pentru copii cu COVID-19 sunt toate ocupate

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0