Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a felicitat pe locuitorii Moscovei cu prilejul Zilei Orașului - Video

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Abonare
Putin a atras atenția în mod deosebit asupra spiritului de coeziune a locuitorilor capitalei ruse în perioada pandemiei coronavirusului.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Președintele Federației Ruse. Vladimir Putin, le-a adresat un mesaj de felicitare locuitorilor Moscovei ci prilejul Zilei Orașului, informează RIA Novosti.

El a menționat în luarea sa de cuvânt rostită în sala de concert ”Zareadie” că istoria seculară a țării și însăși statalitatea rusă sunt legate indisolubil de Moscova.

”Și noi, cetățenii Rusiei, percepem acut această unitate, apreciem și iubim scumpa noastră capitală. <…> Vă felicit încă o dată cu ocazia sărbătorii. Vă doresc sănătate și tot ce este mai bun. Felicitări cu ocazia Zilei Moscovei”, a declarat președintele.

Putin a atras atenția în mod deosebit asupra unității locuitorilor capitalei ruse în perioada pandemiei coronavirusului.

Президент РФ Владимир Путин  - Sputnik Moldova
Putin: Rusia va avea un al doilea vaccin Covid 19 în septembrie

”Am văzut cât de complicată a fost situația în capitalele altor țări, dar Moscova, Moscova a reușit! Evident, oamenii au avut atitudine diferită față de toate aceste restricții, însă noi știm bine și am văzut – în linii generale moscoviții au dat dovadă de o înaltă conștiinciozitate, coeziune și disciplină”, a mai adăugat Putin.

Președintele a avut de asemenea cuvinte de laudă pentru autoritățile capitalei ruse, pentru acțiunile competente și eficiente care, potrivit lui, nu sunt ușor de realizat în condițiile unui oraș cu o populație de multe milioane de oameni.

Șeful statului a subliniat că Moscova ”revine cu încredere” la obișnuitul său ”ritm puternic de viață și dezvoltare”.

Locuitorii Moscovei sărbătoresc în acest weekend cea de-a 873-a zi de naștere a orașului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0