Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ca într-un oraș din Polonia: Ce se va întâmpla cu transportul public din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariТроллейбус
Троллейбус  - Sputnik Moldova
Abonare
Municipalitatea ar putea beneficia de finanțare din partea Comisiei Europene pentru modernizarea sistemului de transport în comun.

CHIȘINĂU, 4 sept - Sputnik. Primarul Chișinăului Ion Ceban a anunțat pe o rețea de socializare că municipalitatea a făcut demersuri pentru a obține finanțare sub formă de grant din partea Comisiei Europene.

Banii pe care ar urma să-i acceseze Primăria sunt destinați modernizării transportului public municipal. Acesta ar putea fi reorganizat după modelul transportului în comun din orașul polonez Lublin.

„Avem șanse reale ca orașul Chișinău să devină parte a proiectului „MOVIE IT like Lublin” – a Chisinau public transport sustainable development initiative”, orientat pe dezvoltarea urbană integrată prin parteneriate stabilite între autoritățile locale din statele membre ale UE și țările partenere”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Bugetul pentru modernizarea transportului public va constitui 3,5 milioane de euro. Muncipalitatea ar urma să contribuie cu 5% din valoarea totală a proiectului. 

Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Societate
Troleibuze și autobuze doar pentru copii în municipiul Chișinău: Cum vor circula acestea

Primarul Ion Ceban a avut astăzi și o întrevedere și șeful statului Igor Dodon. Cei doi au discutat despre problemele cu care se confruntă în prezent Capitala. 

„Capitala are mult proiecte în dezvoltare, în fiecare sector, iar investițiile sunt de milioane. I-am comunicat șefului statului că lucrurile decurg bine, chiar dacă întâlnim unele obstacole. Printre subiectele abordate a fost suportul oferit de către stat, la inițiativa președintelui, pentru reabilitarea străzii Albișoara și trotuarele Bănulescu-Bodoni și Pușkin. Am discutat și despre inițiativa președintelui de reparație a mai multor drumuri din suburbiile Capitalei, în cadrul programului „Drumuri Bune”, a menționat Ceban. 

Șeful statului a dat asigurări că va susține proiectele care fac orașul „mai modern și mai curat”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0