Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Emisiunea "Contrapunct" cu Eduard Maciac. Invitat: Roman Chircă

Abonare
Legea Bugetului Republicii Moldova pentru anul 2020 a fost rectificată. Modificările au fosta aprobate în cadrul ședinței de Guvern. Despre acest subiect, discutăm cu economistul Roman Chircă.

Guvernul a aprobat noi modificări la Legea Bugetului de Stat. Premierul Ion Chicu a declarat că este o precondiție a FMI de a diminua deficitul bugetar de la 8,5% la 8%. Astfel, veniturile vor fi de 37,2 miliarde de lei, cheltuielile vor fi de peste 53 de miliarde de lei, iar deficitul de 15,9 miliarde de lei. 

Astfel, deficitul bugetar este stabilit în sumă de 15,99 miliarde de lei sau 7,8% din PIB, cu 1,2 miliarde de lei mai puțin decât a fost aprobat anterior. 

Conform prognozei pentru anul 2020, a fost estimată o descreștere a PIB-lui în termeni reali față de prognozele de la sfârșitul lunii martie curent cu încă 1,5 puncte procentuale, a exporturilor cu 9,1 puncte procentuale și a importurilor cu 2,4 puncte procentuale.

La situația din 31 decembrie 2020, soldul datoriei de stat va constitui 75,16 miliarde de lei, micșorându-se cu 3,2 miliarde de lei sau cu 4,1% față de valoarea precizată.

 

Fluxul de știri
0