Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dumbrăveanu cere autorităților municipale să înăsprească măsurile de combatere a COVID-19

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, este îngrijorată de creșterea numărului de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus, în special în Capitală. Șefa de la Sănătate a solicitat autorităților municipale să intensifice măsurile de protecție.

CHIȘINĂU, 4 sept- Sputnik. În cadrul ședinței Punctului Focal de astăzi a fost analizată situația epidemiologică la nivel național, în contextul creșterii numărului de infectări zilnice. Cea mai gravă situație se atestă în municipiul Chișinău, unde numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 50%.

Silvio Berlusconi - Sputnik Moldova
Fostul premier Berlusconi a fost spitalizat după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19
Astfel, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a solicitat autorităților publice municipale intensificarea măsurilor privind controlul infecției. Până acum în municipiul Chișinău au fost confirmate 15 961 de cazuri de coronavirus. 9 728 de bolnavi s-au vindecat, iar 344 de pacienți au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. În prezent, 10 896 de persoane se află sub supravegherea medicilor de familie. 

Totodată, ministrul Sănătății anunță că Republica Moldova a primit 356 de concentratoare de oxigen din partea Uniunii Europeane și Organizației Mondiale a Sănătății. Valoarea acestora este de 253 de mii de euro. 

Echipamentele au fost deja distribuite instituțiilor medicale din țară. 

"Cu părere de rău, numărul pacienților cu forme medii și grave ale infecției COVID-19 crește de la o zi la alta, iar aceste echipamente medicale sunt indispensabile în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru susținerea funcțiilor vitale ale organismului. Aceste concentratoare de oxigen sunt șansa la viață a persoanelor bolnave. Odată distribuite, ne asigurăm că instituțiile spitalicești din țară aplică tratamentul corespunzător tuturor pacienților", a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

La 27 martie 2020, Uniunea Europeană a anunțat un pachet de asistență în valoare de 30,5 milioane de euro pentru a contribui la acțiuni de prevenire, detectare și răspuns la pandemia COVID-19 în țările Parteneriatului Estic.
Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în țara noastră la 38 382 de cazuri. Au fost tratate de COVID-19 până acum 27 017 de persoane. Numărul total al deceselor a ajuns la 1 037.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0