Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum își vor primi pensia moldovenii care au lucrat și acasă, și în Rusia

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaПенсионер на скамейке, архивное фото
Пенсионер на скамейке, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a avizat pozitiv un proiect de lege ce prevede punerea în aplicare a acordului moldo-rus ce stabilește și modul în care vor fi calculate pensiile celor care au lucrat în ambele state.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Rusia va fi pus degrabă în aplicare.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Pensiile vor fi indexate și ajutorul unic va fi majorat - decizia Guvernului

Guvernul a dat aviz pozitiv, în ședința de astăzi, proiectului de lege privind aplicarea Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul securității sociale.

Proiectul de lege referitor la punerea în aplicare a acordului reglementează procedurile de colaborare între autoritățile celor două state în vederea schimbului de documente şi informaţii pentru stabilirea dreptului la prestaţiile de asigurări sociale.

Proiectul prevede că persoanele care nu au realizat un stagiu de cotizare minim necesar de 15 ani pe teritoriul Republicii Moldova, dar îndeplinesc această condiție prin totalizarea perioadelor de asigurare în cele două state, „vor avea drepturi de pensie dobândite corelativ plății contribuțiilor de asigurări sociale”.

În cazul respectivelor persoane, Republica Moldova și Federația Rusă vor calcula și vor achita pensia doar pentru perioadele de asigurare realizate pe teritoriul propriu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0