Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosarul lui Efremov, aproape de final: Ce riscă actorul care a provocat un accident fatal

© Photo : Пресс-служба Таганского суда / Accesați arhiva multimediaАктер Михаил Ефремов в Таганском районном суде, снимок с видео (9 июня 2020). Москвa
Актер Михаил Ефремов в Таганском районном суде, снимок с видео (9 июня 2020). Москвa - Sputnik Moldova
Abonare
Actorul Mihail Efremov și-a recunoscut vina pentru producerea accidentului în care o persoană și-a pierdut viața. La rândul său, procurorul a declarat că vina artistului a fost dovedită.

CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Joi, la Judecătoria sectorului Krasnaia Presnea din Moscova au avut loc dezbateri în cadrul dosarului cu privire la accidentul în care a fost implicat actorul Mihail Efremov. Procurorul a declarat că consideră pe deplin dovedită vina acestuia, comunică RIA Novosti.

Venit la proces, Efremov și-a recunoscut vina pentru accidentul produs în Piața Smolensk pe 8 iunie, în urma căruia și-a pierdut viața curierul Sreghei Zaharov.

”Am de făcut o declarație. Îmi recunosc vina”, a declarat el după ce judecătorul l-a întrebat dacă nu are nimic împotrivă ca părțile să purceadă la dezbateri în lipsa celui de al doilea avocat Elizaveta Șargorodskaia.

Acuzarea a cerut ca actorul să fie condamnat la 11 ani de detenție, cu limitarea ulterioară a libertății pe un termen de trei ani.

Accident în raionul Ștefan Vodă - Sputnik Moldova
Societate
Accident la Ștefan Vodă: Tânără luată pe capota mașinii de un șofer beat - Foto

Potrivit Codului Penal al Federației Ruse, pedeapsa maximă pentru comiterea unui accident în stare de ebrietate, soldat cu deces, este de 12 ani.

Amintim că accidentul a avut loc în seara de 8 iunie curent, în Piața Smolensk din capitala Rusiei. Aflat la volanul unui Jeep Grand Cherokee, Mihail Efremov a trecut peste linia dublă și a ieșit pe contrasens, intrând în plin într-o furgonetă ”Lada”. Șoferul acesteia, curierul unui  magazin online Sergheu Zaharov, a fost transportat la spital cu traumatisme cranio-cerebrale grave, însă dimineață acesta a murit.

Expertiza a arătat că în momentul producerii accidentului Efremov era în stare avansată de ebrietate, iar mai târziu în sângele acestuia au fost găsite urme de substanțe narcotice. Audierile în cadrul dosarului au început în august. Actorul nu-și recunoștea vina, declarând că nu ține minte nimic deoarece era beat. Avocatul actorului insista că Efremov nu se afla la volanul mașinii în momentul producerii accidentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0