Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce promite Igor Dodon de Ziua Armatei Naționale

© Photo : Miroslav RotariПо случаю Дня независимости руководство страны возложило цветы к памятнику Штефана Великого
По случаю Дня независимости руководство страны возложило цветы к памятнику Штефана Великого - Sputnik Moldova
Abonare
De Ziua Armatei Naționale, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare către "militari, angajați civili și veterani ai Armatei Naționale".

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. "Vă felicit cordial cu ocazia marcării aniversarii a XXIX-a de la crearea Armatei Naționale – un prilej deosebit pentru a Vă exprima respectul și aprecierea muncii pe care o desfășurați în slujba Patriei. Astăzi este sărbătoarea persoanelor implicate nemijlocit în complexul proces de asigurare a apărării statului, a tuturor Dumneavoastră care demonstrați zilnic atitudine, sacrificiu, vitejie și onoare", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

3 septembrie - Ziua Armatei Naționale - Sputnik Moldova
Societate
Ochii ce filtrează istoria: Cum arată Armata Națională la 29 de ani - Foto, Video
El spune că de la formare Armata a fost un garant al vieții pașnice a cetățenilor.

"Privind retrospectiv, putem constata că procesul dinamic de formare și dezvoltare a Armatei Naționale a condus spre afirmarea acesteia ca garant al independenței Republicii Moldova, al vieții pașnice a cetățenilor ei. Armata a însemnat întotdeauna tinerețe, vigoare, putere. Ea formează și călește calitățile definitorii ale apărătorilor, patrioților și ale eroilor. Tot ea contribuie la educarea noilor generații în spiritul dragostei pentru Patrie, al respectului pentru tradițiile și valorile naționale", a spus Dodon.

El a promis că conducerea țării va consolida sistemul de apărare națională.

"În cadrul vizitelor în mai multe unități ale Armatei Naționale, am remarcat nivelul înalt al pregătirii profesionale a militarilor. Am constatat, totodată, dorința lor de a avansa în dezvoltarea individuală și instituțională. Apreciez acest fapt și Vă asigur că la nivelul conducerii țării se va acționa conjugat pentru a consolida sistemul de apărare națională, pentru a îmbunătăți condițiile de executare a serviciului, pentru a susține militarii și familiile acestora și pentru a asigura protecția socială a veteranilor", mai scris tuturor, ca în final să încheiae cu un "La mulți ani, Armata Națională!".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0