Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

7 politicieni pot începe colectarea semnăturilor pentru înscrierea în cursa prezidențială

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК
ЦИК  - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței de astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a examinat cererile de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă al CEC, au fost înregistrate 7 grupuri de inițiativă pentru susținerea următorilor candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova:

  • Tudor Deliu, candidat desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova;
  • Renato Usatîi, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”;
  • Andrei Năstase, candidat desemnat de Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”;
  • Maia Sandu, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;
  • Andrian Candu, candidat desemnat de Partidul Politic „PRO MOLDOVA”;
  • Octavian Țîcu, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”;
  • Dorin Chirtoacă, candidat desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Cererile de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova Alexandr Kalinin și Ion Costaș, desemnați de adunarea cetățenilor, au fost respinse, pe motiv că procedura de desemnare a candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova și constituirea grupului de inițiativă nu au fost realizate cu respectarea cerințelor legale stabilite în acest sens.

imagine simbol  - Sputnik Moldova
Societate
Comisia Electorală Centrală a prezentat numărul alegătorilor: Câți se află în afara țării

Tot astăzi, CEC a eliberat membrilor grupurilor de inițiativă legitimații și liste de subscripție în vederea colectării semnăturilor pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020, în conformitate cu prevederile art. 42 și 102 din Codul electoral și ale capitolului III din Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 113 din 18 august 2016, precizează Direcţia Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media a ComisiEI Electorale Centrale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0