Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un mare maestru al cinematografiei: S-a stins din viață celebrul actor rus Boris Kliuev

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaАктер Борис Клюев
Актер Борис Клюев - Sputnik Moldova
Abonare
Renumitul actor rus Boris Kliuev, cunoscut mai ales pentru rolul contelui Rochefort din filmul „D'Artagnan și cei trei mușchetari”, s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani.

CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Cunoscutul actor Boris Kliuev s-a stins din viață după ce a luptat timp de doi ani cu o maladie oncologică, anunță RIA Novosti

El s-a bucurat de o popularitate fulminantă mai ales după ce a interpretat rolul contelui Rochefort din filmul muzical „D'Artagnan și cei trei mușchetari”, care a apărut în 1979 în URSS. 

Dar nu doar acest rol a devenit definitoriu pentru Boris Kliuev. El a participat la peste 120 de proiecte cinematografice și nu a renunțat la film nici atunci când a aflat că suferă de cancer. 

În ultimii ani, a devenit extrem de apreciat chiar și de către cei care nu îi cunoșteau până acum opera artistică. Asta datorită rolului pensionarului Nikolai Petrovici din cunoscutul serial de comedie „Voroninî”. 

Kliuev s-a născut în 1944, la Moscova. În 1969 a absolvit Școala superioară de teatru „Mihail Șcepkin”.

Renume i-a adus nu doar filmul, ci și teatrul. De-a lungul carierei de 50 de ani, a devenit unul dintre actorii principali ai Teatrului Malîi, unde a jucat mai mult de 70 de roluri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0