Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov a dat o apreciere declarațiilor UE și NATO în privința Belarusului

© МИД РФ / Accesați arhiva multimediaПереговоры министров иностранных дел РФ и Белоруссии С. Лаврова и В. Макея
Переговоры министров иностранных дел РФ и Белоруссии С. Лаврова и В. Макея - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful diplomației ruse a făcut declarații în cadrul unei conferințe de presă după negocierile cu omologul său de la Minsk Vladimir Makei.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Uniunea Europeană și NATO fac declarații distructive în legătură cu situația din Belarus, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

”La asta (declarația OSCE – red.) se mau adaugă tensiuni pe linia Uniunii Europene, VATO. De acolo se fac auzite declarații destul de distructive. Dar vedem și activismul Alianţei Nord-Atlantice în apropierea granițelor Belarusului, care sunt granițele Uniunii Statale”, a afirmat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă după negocierile cu omologul său belarus Vladimir Makei.

Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Federația Rusă recunoaște legitimitatea alegerilor din Belarus
După alegerile prezidențiale care au avut loc în Belarus pe 9 august, țara a fost cuprinsă de proteste în masă. Potrivit CEC, acestea au fost câștigate de Alexandr Lukașenko cu 80,08% din voturi.

Tihanovskaia consideră că Federația Rusă poate fi mediator în negocierile din Belarus>>>

Opoziția consideră însă că alegerile au fost câștigate de Svetlana Tihanovskaia și nu de Lukașenko. Potrivit Ministerului de Interne al țării, în timpul protestelor au avut de suferit sute de oameni, inclusiv 120 de angajați ai organelor de drept. Potrivit datelor oficiale, trei protestatari au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0