Încasări la bugetul de stat: Ce s-a întâmplat cu veniturile în perioada pandemiei

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat a prezentat informații despre încasările acumulate la buget în primele opt luni ale anului curent.

CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Chiar dacă țara trece printr-o criză economică din cauza pandemiei COVID-19, încasările la bugetul de stat parvenite de la Fisc nu au scăzut în comparație cu perioada similară a anului precedent.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Veniturile la bugetul de stat sunt în creștere după restabilirea activitățior economice
Ba chiar a crescut ușor. Cel puțin asta arată cifrele prezentate de către Serviciul Fiscal de Stat. 

Astfel, din ianuarie până în august inclusiv de la Fisc au intrat în Bugetul Public Național 25,4 miliarde de lei. Cifra este cu aproape 75 de milioane lei sau cu 0,3 % mai mare în raport cu perioada similară a anului precedent.

Cei mai mulți bani au ajuns la bugetul de stat, dar s-au făcut transferuri de la Fisc și către bugetele locale. 

  • La bugetul de stat au ajuns în primele opt luni ale anului 10,6 miliarde de lei - cu 450,8 milioane de lei mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019 sau cu 4,1%;
  • La bugetele locale s-au înregistrat încasări de 2,7 miliarde de lei - cu 72 de milioane lei mai mari comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 2,8%;
  • La bugetul asigurărilor sociale de stat au intrat 9,1 miliarde de lei - cu 433,5 milioane de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 5%;
  • La fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 3,1 miliarde lei - cu 20,1 milioane de lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2019 sau cu 0,7%.

Bugetul public naţional reprezintă totalitatea veniturilor şi cheltuielilor bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurărilor sociale de stat şi fondurilor asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală. Veniturile bugetului public naţional se formează din impozite, taxe, granturi și alte încasări specificate de legislaţia în vigoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0