Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Specialiștii armatei germane susțin că Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaАлексей Навальный, архивное фото
Алексей Навальный, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii armatei germane au declarat că bloggerul rus, Aleksei Navalnîi, ar fi fost otrăvit cu Noviciok, deocamdată însă autoritățile germane nu au comunicat informația și părții ruse.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Specialiștii laboratorului a armatei germane au declarat că Aleksei Navalnîi ar fi fost otrăvit cu o substanță neurotoxică din grupul „Noviciok”, informează RIA Novosti.

Totodată, la întrebarea agenție dacă Berlinul a informat partea rusă despre concluziile sale cu privire la ”otrăvirea” lui Navalnîi cu ”niviciok”, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov a răspuns scurt: ”Nu”.

Транспортировка А. Навального из омской больницы в Германию - Sputnik Moldova
Rusia
Cazul Navalnîi: Kremlinul a comentat declarațiile medicilor germani

La rândul său, Guvernul RFG a anunțat printr-un comunicat că ministerul german de Externe îl va informa pe ambasadorul Federației Ruse la Berlin, Serghei Neceaev, despre rezultatele investigațiilor.

Totodată, Guvernul german a declarat că va informa Uniunea Europeană și NATO cu privire la rezultatele examinării lui Navalnîi, pentru „a conveni asupra unei reacții comune”. De asemenea, autoritățile germane planifică să ia legătura cu Organizația pentru Interzicerea armelor chimice.

În dimineața de 20 august, avionul cu care Navalnîi zbura din Tomsk la Moscova a aterizat de urgență la Omsk. Activistului i s-a făcut rău în timpul zborului, iar după aterizare acesta a fost internat la secția de terapie intensivă a spitalului de urgență din Omsk.

Medicii din Omsk au declarat că sunt convinși că pacientul nu a fost otrăvit, chiar dacă au examinat inițial o astfel de ipoteză. În sângele și urina lui nu au fost descoperite substanțe otrăvitoare. Potrivit lor, principala diagnoză de lucru este tulburări metabolice, care au provocat o scădere bruscă a concentrației de zahăr în sânge.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0