Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost creat un grup pentru siguranța în educație în contextul pandemiei COVID-19

© Sputnik / Rodion ProcaMinisterul educației, culturii și cercetării
Ministerul educației, culturii și cercetării - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță prioritățile pentru anul de studii 2020-2021. Care sunt acestea.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. A fost creat Grupul Național de Coordonare a Siguranței în Educație, informează ministrul educației, culturii și cercetării Igor Șarov. Acest grup va gestiona dezbaterile cu privire la implementarea reglementărilor în cadrul instituțiilor de învățământ, va formula avize, opinii indicații și linii de coordonare pentru consiliile elevilor și studenților. De asemenea, va organiza dezbateri cu sindicatele. Reprezentanții acestui grup vor asigura activitățile școlare care se desfășoară în conformitate de măsurile de securitate prevăzute de actele normative în vigoare.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Aproape o mie de grădinițe rămân în continuare închise: Iată motivul

Ministrul mai spune că, pentru a se asigura că există mai multă siguranță și protecție în cadrul instituțiilor de învățământ, a fost activată linia verde în toate raioanele țării.

Serviciul de asistență raional sau municipal, directorii instituțiilor de învățământ vor raporta în mod regulat Grupului Național de Coordonare a Siguranței în Educație problemele de maxim interes și situațiile critice, completând online „Formularul Verde de siguranță”. Formularul verde este accesibil la nivel național și pentru cetățenii care doresc să semnaleze anumite situații dificile în legătură cu relansarea procesului educațional în Republica Moldova.

Totodată, există o listă cu numere de telefon ale specialiștilor din domeniul învățământului, care pot interveni și soluționa problemele apărute.

Ministrul Igor Șarov a mai spus că prioritățile noului an de studii sunt protejarea sănătății copiilor, elevilor, studenților, profesorilor, dezvoltarea spiritului de comunicare, dezvoltarea educației digitale și includerea deplină a tuturor copiilor cu nevoi speciale în procesul educațional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0