Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

OMS laudă măsurile soft aplicate de Suedia în contextul COVID-19

© AFP 2022 / JONATHAN NACKSTRANDSuedia, drapel, Palatul Regal
Suedia, drapel, Palatul Regal - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Organizația Mondială a Sănătății laudă măsurile restrictive soft aplicate de Suedia pentru limitarea răspândirii coronavirusului și recomandă altor țări să urmeze pe viitor aceeași cale.

CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Strategia Suediei de a introduce restricții ușoare pentru combaterea pandemiei coronavirusului, pe termen lung, ar trebui să fie un model pentru alte state. Această opinie a fost exprimată, într-un interviu acordat postului de radio Magic, de către trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Dr. David Nabarro, transmite RIA Novosti.

Matt Hancock - Sputnik Moldova
Marea Britanie ar putea reintroduce restricții la un al doilea val de COVID-19

Trimisul special OMS a spus că autoritățile acestei țări s-au bazat pe conștiinciozitatea populației, neintroducând măsuri restrictive severe. Potrivit acestuia, o strategie similară ar trebui urmată de alte state în viitor.

Autoritățile suedeze nu au impus măsuri stricte de carantină, îndemnând oamenii să mențină distanța socială și, dacă este posibil, să lucreze de la distanță. Școlile, grădinițele și restaurantele au rămas deschise, dar toate evenimentele publice au fost anulate. Economia suedeză, la fel ca economiile din alte țări, a resimțit consecințele negative ale pandemiei - rata șomajului în vara anului 2020 a ajuns la aproape 9%, scăderea PIB-ului este prognozată la 7%. Numărul cazurilor detectate de infectare cu coronavirus în Suedia a depășit 87 de mii, mai mult de 5,8 mii de persoane au murit.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia este gata de ultima etapă a testării vaccinului împotriva COVID-19

Anterior, reprezentantul OMS în Rusia, Melita Vuinovich, a spus că sistemul de sănătate al țării a făcut tot posibilul pentru a avea resursele necesare ca să trateze toți oamenii de coronavirus. Ea a menționat că până acum sistemul rus de îngrijire a sănătății a răspuns bine la numărul de cazuri de coronavirus. Vorbind despre posibilitatea unui al doilea val de coronavirus în Rusia, reprezentantul OMS și-a exprimat opinia că sistemul de sănătate rusesc este pregătit pentru acest lucru.

Pe 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat noua infecție de coronavirus COVID-19 drept pandemie. Conform celor mai recente date ale OMS, în lume au fost confirmate aproximativ 24,5 milioane de cazuri de infectare, aproape 833 de mii de oameni au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0