Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Chișinăului Ion Ceban a comentat perchezițiile privind comerțul cu locuri de veci

© Sputnik / Miroslav RotariИон Чебан
Ион Чебан - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului a comentat perchezițiile desfășurate astăzi la cimitirul Sfântul Lazăr din Capitală.

CHIȘINĂU, 1 sep - Sputnik. Primarul Capitalei a reamintit că Primăria Chișinău a semnat anterior un acord de colaborare cu CNA privind combaterea corupției și consideră că toți funcționarii implicați în astfel de scheme trebuie să răspundă în fața legii. 

„Am declarat de la bun început că voi fi primarul care luptă cu corupția și chiar am îndemnat să fiu informat personal dacă cineva cere sau dă mită unui funcționar/angajat al primăriei. Mă refer la ultimele percheziții efectuate de către colaboratorii CNA la cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău. Funcţionarii sunt bănuiţi că ar fi obţinut profituri ilegale din vânzarea locurilor de înhumare pentru decedaţi, dar şi pentru rezervarea acestora. Fiecare trebuie să răspundă legal pentru acțiunile sale”, a scris edilul-șef pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că patru persoane au fost reținute astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție, după descinderile de dimineață de la cimitirul „Sfântul Lazăr” din Capitală.

Coruptuie - Sputnik Moldova
Societate
În Chișinău trebuie să dai mită și pentru un loc în cimitir: Val de percheziții astăzi

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, cei patru sunt șeful, adjunctul, contabilul și un maistru din cadrul administrației cimitirului. Aceștia au fost reținuți și escortați la Centrul Național Anticorupție.

Cei patru sunt bănuiți că ar fi pretins, de la oamenii care urmau să-și înmormânteze rudele, sume enorme în afara taxei de stat. De asemenea, sunt cercetați penal pentru pretindere de mită în cazul rezervărilor locurilor de veci.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții pe 22 de adrese din Capitală, în cadrul unor dosare penale pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și escrocherie, comise de către un grup de persoane, angajate ale Întreprinderii Municipale „Combinatul Serviciilor Funerare”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0