Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Impresionant: Constantin Moscovici recită o poezie alături de artiști din alte țări

© Sputnik / StringerConstantin Moscovici
Constantin Moscovici - Sputnik Moldova
Abonare
Artistul Constantin Moscovici a transmis o felicitare inedită în contextul sărbătorii naționale ” Limba Noastră”. Naistul a postat un video pe pagina sa de Facebok în care recită versuri din poezia "Limba Noastră" împreună cu artişti străini.

CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Constantin Moscovici a postat un filmuleț în care recită poezia lui Alexei Mateevici "Limba Noastră", care este și imnul de stat al Republicii Moldova. Alături de naistul moldovean apar artişti din întreaga lume. Artistul a menționat că instituirea unei sărbători naționale dedicate limbii este necesară pentru păstrarea, promovarea și ocrotirea ei.

"Mulțumesc din suflet prietenii mei și colegi din mapamond,care mau susținut și sunt alături de mine în ziua aceasta", a scris naistul Constantin Moscovici. 

Printre cei care au adus un omagiu limbii noastre este interpretul Ivo Bobul, directorul festivalului „Slaveanskii Bazar”, Gleb Lapitsky, compozitorul din Israel Ilia Bershadsky, actorul rus Alexandr Oleșco, parodis, prezentator de televiziune şi interpret născut la Chişinău. Alături de naistul moldovean au mai fost artiști din Belarus, România, Columbia, Brazilia, Turcia și SUA. 

Constantin Moscovici este un artist care ne-a dus faima în toată lumea, iar piesa care l-a consacrat este „Păstorul Singuratic”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0