Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou consilier CMC: Despre cine este vorba

© Sputnik / Anatolii KiriakPrimăria Chișinău
Primăria Chișinău  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Consiliul Municipal Chișinău are un nou consilier. Este vorba despre Tatiana Corcimari din partea Partidului Socialiștilor.

CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău are un nou consilier. Mandatul de consilier i-a fost atribuit Tatianei Corcimari, candidat supleant pe lista socialiștilor. Ea îl va înlocui pe fostul consilier Iurie Harmelin, decedat pe 8 august curent.

© Photo : Facebook / Татьяна КорчмарьTatiana Corcimari
Un nou consilier CMC: Despre cine este vorba - Sputnik Moldova
Tatiana Corcimari

Totodată, consilierii socialiști au propus ca un liceu din Capitală să poarte numele lui Iurie Harmelin. Consilierul municipal PSRM și fondatorul teatrului dramatic „De pe strada Trandafirilor” a fost răpus de cancer, după ce a fost diagnosticat cu această boală în 2016. El devenit consilier municipal din partea PSRM în urma alegerilor locale din 2019. 

Harmelin s-a născut în 1954. În 1977, a absolvit Institutul de Stat de Limbi Străine Piatigorsk specialitate ”Profesor de limbă engleză și germană”.

Юрий Аркадьевич Хармелин - Sputnik Moldova
Societate
Regizorul Iuri Harmelin a fost diagnosticat cu o boală incurabilă

În 1985 a absolvit secția de regie a Școlii de Teatru. B.V. Șukșin (universitate) al Teatrului Academic de Stat Eug. Vahtangov, Moscova.

Din 1995 este fondatorul și directorul instituției de învățământ de autor - Liceul de teatru al orașului. Din 2001, este fondatorul și rectorul Academiei Internaționale de Cultură, Arte Teatrale și Management, iar din 2005 - decan al Facultății de Teatru a Universității Slavone din Moldova.

În teatru a lucrat ca regizor de scenă, uneori ca designer de producție și autor al multor versiuni scenice ale lucrărilor clasice, precum și traducător al unor piese din limba engleză.

Timp de 40 de ani de muncă în teatru, a pus în scenă peste 250 de spectacole de autori ruși, sovietici și străini. A realizat mai multe producții la Teatrul Dramatic rus. A. P. Cehov.

Harmelin a fost decorat cu ceal mai înaltă distincție - Ordinul Republicii (2017), este, de asemenea, un om emerit în arte, om emerit în educație, cavaler al ordinului Gloria Muncii.

În afară de aceasta, este cetățean de onoare al Chișinăului, a primit Medalia Pușkin și Premiul Național V. Kupcea în domeniul regiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0