Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Balonul de Aur 2020 - Robert Lewandowski: ”E o nedreptate. Sunt cel mai bun”

© REUTERS / MATTHEW CHILDSFinala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen
Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a câștigat tot ce e posibil cu Bayern Munchen în acest an, atacantul Robert Lewandowski a răbufnit.

CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik, Ștefan Ursu. Polonezul Robert Lewandowski nu este de acord că nu i se va înmâna Balonul de Aur în 2020, acordat pentru cel mai bun jucător din Europa. Decizia a fost luată de revista France Football din cauza pandemiei de coronavirus.

Метеоритный поток Персеиды в Испании - Sputnik Moldova
Societate
Imagini spectaculoase: O minge de foc pe cer surprinsă de o cameră video

”În toate cele trei competiții – Liga Campionilor, Bundesliga și Cupa Germaniei, am fost cel mai bun marcator. Merit să câștig Balonul de Aur”, a declarat pentru presa germană Lewandowski.

Atacantul polonez a marcat 55 de goluri în 47 de meciuri pentru Bayern Munchen, în sezonul recent încheiat. Lewandowski a înscris 34 de goluri în Bundesliga, 15 în Liga Campionilor și 6 în Cupa Germaniei.

Robert Lewandowski are 32 de ani și a mai jucat la Delta, Legia, Znicz, Lech și Borussia Dortmund. Pentru naționala Poloniei a marcat 61 de goluri. De 8 ori a fost ales cel mai bun fotbalist polonez.

Balonul de Aur se acordă din 1956. De cele mai multe ori trofeul a fost câștigat de argentinianul Lionel Messi – 6 la număr.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0