Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Recomandările IGSU: Iată ce trebuie să facă oamenii pe timp de caniculă

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează despre pericolul excepțional de incendii.

CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre fenomenul prognozat: caniculă și pericol excepțional de incendiu de clasa V.

Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
O nouă avertizare a meteorologilor: Cod Galben de vreme canciculară și pericol de incendii

Potrivit avertizării Serviciului Hidrometeorologic de Stat în intervalul 29 august – 2 septembrie pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33 ..+35 grade Celsius, iar în intervalul 29 august - 4 septembrie se va menține pericol excepțional de incendiu clasa V.

În acest context pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare, să nu aprindă vegetația usactă și gunoiul menajer. În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere poate duce la provocarea incendiilor de proporție.

Oamenii sunt atenționați și la capitolul aflării în preajma bazinelor acvatice. Salvatorii îndeamnă persoanele să fie foarte prudente și să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate.

O atenție sporită trebuie acordată minorilor, pentru a evita tragediile cu implicarea acestora. În caz de situații de risc, este necesară apelarea de urgență a Serviciului 112.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0